Over ons

De Rhythmgirls is een leuke, gezellige groep meiden die heel enthousiast bezig zijn met hun hobby/sport: batontwirling. Vroeger zag je de majorettes nog geregeld op straat gezamenlijk met de drumband. Tegenwoordig zijn het vaak showcorpsen die vergezeld worden door colourguards (dames met vlaggen). De majorettes heten tegenwoordig twirlsters en de sport wordt eigenlijk alleen nog maar in de sporthal gedaan.

De Rhythmgirls bestaan uit het A-team, B-ensemble en C-ensemble. Bijna allemaal doen ze ook als solist en/of als duo mee op wedstrijden. Het streven is om vanaf maart 1 x per maand mee te doen aan een wedstrijd. Ieder jaar worden er nieuwe pakjes/jurkjes gemaakt die bij de nieuwgekozen thema’s passen.
De dames van het A-team en B-ensemble krijgen les van Anneke Cuperus, zelf 15 jaar actief lid geweest. Anneke heeft vorig jaar de docentenopleiding van de NBTA gevolgd én gehaald. Hierdoor kan ze technieken en alles wat er bij de twirlsport hoort nog beter overbrengen op haar leerlingen. Het C-ensemble krijgt les van Gerda Cuperus en ook traint zij verschillende solisten en duo's. Ook Froukje Cuperus geeft les aan solisten en 1 duo.

Lijkt het jou ook erg leuk om een keer mee te doen of te komen kijken in ons clubgebouw aan de Rondweg-West in Dokkum? Neem dan contact op met Jannie Cuperus: janniecuperus@hotmail.com

Het A-team van de Rhythmgirls bestaat dit seizoen uit de volgende dames:
Gerda Cuperus, Jildou Rickal, Anita de Vries, Froukje Cuperus, Durkje Cuperus, Iris Hoekstra. Deze dames krijgen op woensdagavond les van 20.00 uur tot 21.30 uur. In onderling overleg is besloten een routine te maken op het nummer “Jolene” van Dami Im. De nieuwe jurkjes zijn klaar en ze hebben ontzettend veel zin om hier mee op wedstrijd te gaan en te zien wat de jury en het publiek hiervan vindt.
Het A-team komt op wedstrijd uit in smallteam dancetwirl senior intermediate. Het B-ensemble bestaat dit seizoen uit de volgende vier dames: Renate Knijff, Renske Beets, Madelon Arends en Manuela Oosterkamp. Ook dit team is hard aan de slag gegaan om een nieuwe routine aan te leren op het nummer Can't rely on you van Paloma Faith. Natuurlijk zijn er voor hen ook nieuwe jurkjes gemaakt. Dit ensemble komt uit in de categorie dancetwirl, junior, beginner. Deze dames trainen op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur

Het C-ensemble bestaat dit seizoen uit de volgende dames: Alina Sipma, Wietske Beets en Sanne Oosterkamp. Met z'n drieen trainen ze hard op alle basistechnieken, die dan weer gebruikt worden in hun nieuwe show op de muziek Shopaholic van Aliyah Het ensemble traint van 17.00 tot 17.45 uur, ook op de woensdagavond.

 

AGENDA

27 mei 2018

NBTA wedstrijd Enschede